KENNEL  LUNDEKLIPPE, Noorse Lundehund
Home
Onze honden/Our dogs
Nestjes/Litters
Plannen/Plans
Foto's
Video's
De Lundehund
Links
Contactformulier
 toertje troelly

Voorlopig hebben wij geen plannen voor een nestje / Not planning a litter this year

Meestal weten wij wel welke plannen andere fokkers in Nederland hebben of kunnen wij helpen bij het zoeken naar een pup in het buitenland. Voor deze info kunt je altijd contact met ons opnemen.

 

Doordat de Lundehund nog een "ras in opbouw", is het vaak moeilijk om de juiste combinaties te vinden. Ons doel is om in ieder geval in de 5e generatie 0% inteelt te hebben. Dit zal niet altijd lukken omdat het voor het ras ook belangrijk is zoveel mogelijk honden in te zetten. Ook het karakter en de gezondheid van de ouders spelen natuurlijk een belangrijke rol.
Onze pups worden in huis geboren, in een speciaal daarvoor ingerichte plek in de woonkamer. Moeder en pups hebben daar hun veilige, warme plek. Als de pups iets groter zijn dan lopen en spelen ze samen met onze andere honden in de woonkamer en later ook lekker buiten in onze puppie-veilige tuin. Natuurlijk kunnen ze altijd terug naar hun veilige plekje.

Iedere 2 weken worden ze ontwormd en als ze 6 weken oud zijn krijgen ze hun 1e pup-enting. Tevens controleert de dierenarts de pups op gezondheid. Ze krijgen dan een Dierenpaspoort. Tussen de 5 en 8 weken worden de pups gechipt door de Raad van Beheer. Tevens wordt er DNA afgenomen voor een DNA profiel. Dit wordt vergeleken met het profiel van de ouders. Zo wordt bepaald of de afstamming klopt. Is alles juist dan krijgen ze de officiele stamboom.
Vanaf ca. 9 weken mogen de pups naar de nieuwe familie.
De pup krijgt van ons een puppypakket mee met daarin:
* Stamboom van de Raad van Beheer en DNA profiel
* Dierenpaspoort met daarin gezondheidsverklaring en vaccinatie schema
* Chipregistratie folder
* Voeding voor de eerste week en voedingsadvies
* Speeltje
* Halsband met lijn
* USB stick met daarop de foto's/filmpjes van zijn/haar eerste levensweken

Natuurlijk staan wij garant voor onze pups. Als er vragen zijn zullen wij altijd proberen deze te beantwoorden. Als er, om welke reden dan ook, niet meer gezorgd kan worden voor de pup/hond of het welzijn van de hond in gevaar komt, dan worden wij hier graag van op de hoogte gesteld, zodat er een oplossing gevonden kan worden. Eventueel kan de hond, na overleg, altijd terug naar ons of wij zorgen voor een herplaatsing.

 


 

 

Kennel Lundeklippe, Geregistreerd Raad van Beheer sinds 2005 onder nr. 264452. Lid v.d Scandia Rasvereniging, Norsk Kennelklub en Norsk Lundehundklubb